Πώς να βάλεις καλσόν χωρίς μικροατυχήματα!

Όλες μας το έχουμε πάθει!! Δεν έχεις προλάβει καν να φορέσεις το καλσόν σου για μια ώρα (και συνήθως συμβαίνει κατά την διάρκεια που το φοράς), και κατά κάποιο τρόπο έχουν φύγει πόντοι! Για να σε βοηθήσουμε να αποφύγεις τέτοιου είδους ατυχήματα με το καλσόν σου, σου έχουμε αυτές τις εύκολες συμβουλές!

Με αυτά τα 5 βήματα μπορείς εύκολα να φορέσεις το καλσόν σου και να το αποτρέψεις από το να χαλάσει!

Πώς να φορέσεις το καλσόν σου:

Βήμα 1: Βεβαιώσου ότι δεν φοράς κοσμήματα όπως βραχιόλια, ρολόγια ή δαχτυλίδια.

Αυτά μπορεί να πιαστούν και να δημιουργήσουν τους λεγόμενους πόντους στο καλσόν σου. Το ίδιο ισχύει και για τα μακριά ή αιχμηρά νύχια.

Βήμα 2: Με τα δυο σου χέρια μαζεύεις το ένα πόδι του καλσόν, σαν να το μαζεύεις εσωτερικά, μέχρι να καταλήξεις στη μύτη του καλσόν σου

Στην συνέχεια μπορείς να βάλεις την άκρη του ποδιού σου στο τυλιγμένο ‘πόδι’ και να τραβήξεις το καλσόν πάνω από τη φτέρνα. Επανέλαβε το και για το άλλο σου πόδι.

Βήμα 3: Τράβηξε το καλσόν σου σιγα-σιγά μέχρι τα γόνατά σου.

Βήμα 4: Στην συνέχεια ανέβασε το καλσόν πάνω από τους γοφούς και τη μέση σου.

Βήμα 5: απόλαυσε το καλσόν σου!

Πώς να επιδιορθώσεις το καλσόν σου από τους ‘πόντους’;

Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθείς ώστε να το αποτρέψεις να σου φύγει πόντος από το καλσόν σου όταν το φοράς, μια γρήγορη λύση αν σου συμβεί είναι να εφαρμόσεις διάφανο βερνίκι νυχιών πάνω στον πόντο. Έτσι ο πόντος με αυτόν τον τρόπο δεν θα μεγαλώσει.

Συμβουλή: όσο πιο πολλά είναι τα DEN σε ένα καλσόν, τόσο πιο χοντρό είναι! Το καλσόν με χαμηλότερα DEN είναι εύκολο να σκιστεί πιο γρήγορα από ένα καλσόν με περισσότερα DEN. Έχεις προτίμηση στα καλσόν με χαμηλότερα DEN; Δοκίμασε ένα μεγαλύτερο μέγεθος, έτσι ώστε το ύφασμα να μην τεντώνει υπερβολικά!

Πώς να οργανώσεις τα καλσόν σου

Μπορείς είτε να κάνεις το καλσόν σου σε σχήμα ρολό, είτε να το διπλώσεις όμορφα, ό,τι σε εξυπηρετεί περισσότερο εσένα. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνεις για να αποφύγεις οποιοδήποτε ατύχημα με τα καλσόν σου είναι να τα αποθηκεύσεις χωριστά. Μην αποθηκεύεις τα καλσόν σου με άλλα ρούχα (όπως σουτιέν), καθώς μπορεί να πιαστούν σε γαντζάκια ή κουμπιά. Ο καλύτερος τρόπος για να τα αποθηκεύσεις είναι χωριστά σε ένα κουτί αποθήκευσης εσωρούχων.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να πλένεις τα καλσόν σου με συγκεκριμένο τρόπο. Θέλεις να μάθεις ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να πλύνεις τα καλσόν σου; Ρίξε μια ματιά στη σελίδα μας με τις συμβουλές φροντίδας για κάθε είδους καλσόν/κάλτσας!